Wakacje to czas beztroski. Porzucamy wszelkie obowiązki po to, by oddać się błogiemu lenistwu. Wynajęcie pokoju hotelowego gwarantuje, że nie musimy martwić się o sprzątanie, a wykupienie wyżywienia sprawi, że nie musimy zastanawiać się co i gdzie zjemy. Posiłki w pensjonatach nie są dziełami sztuki kulinarnej, wręcz przeciwnie – zazwyczaj są one mdłe i monotonne. Żeby tak nie było możemy zdecydować się na wynajęcie domków letniskowych – to dobre wyjście, jeśli podróżujemy większą grupą. Wówczas koszt jest niski, a dodatkowo możemy zaoszczędzić na obiadach, które będziemy przygotowywali na grillu. To może nie bardzo wpisuje się w tematykę lenistwa, choć nie da się ukryć, że przecież każdy lubi grillować i nie jest to tylko przykry obowiązek. Jeśli i taka opcja nam nie odpowiada, pozostaje stołowanie się w lokalnych restauracjach, jednak nie róbmy za króliki doświadczalne. O wiele lepiej zasięgnąć opinii stałych mieszkańców lub zdać się na własny instynkt. Ta druga strategia ma wiele plusów, bowiem możemy obserwować innych ludzi, którzy testują za nas. Decydujmy się więc na miejsca, gdzie są goście, puste knajpy omijajmy raczej z daleka. W Kazimierzu Dolnym [kliknij-> Blog] nie mieliśmy żadnych problemów z noclegiem, ani z wyżywieniem. Jednak dzisiaj chcielibyśmy zabrać Was w inny rejon Polski.

Krokowa to wieś na Kaszubach [kliknij -> Strona], oferująca turystom znacznie więcej niż tylko ładną nazwę. To położone w województwie pomorskim, niedaleko Półwyspu Helskiego miejsce, kusi przede wszystkim niesamowitą bazą noclegową [kliknij -> Meteor]. Koszt za jedną dobę pobytu zaczyna się już od 20 złotych, zatem każdy znajdzie tu nocleg na swoje potrzeby. To jednak nie cena powinna determinować nasz wybór, również w przypadku restauracji. Trzeba powiedzieć, że w tej kwestii jest tu w czym wybierać. Popularną knajpą jest smażalnia nadmorska, serwująca głównie potrawy z ryb, których smak i świeżość biją na głowę inne tego typu przybytki. Warto też zdecydować się na Oberżę u Marka, gdzie podają smaczne domowe posiłki, głównie kuchni polskiej. Tutaj zjemy syto i niedrogo, przy czym nie musimy się martwić o zdolności kucharza, który z całą pewnością zna się na swojej pracy.

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>